Nog blir det jul…

…det blir det alltid!

Men kanske inte riktigt så som man tänkt sig! Frågan är nu: Var finns våra nya golv… i vilken bil… på vilken väg… eller i värsta fall… i vilken snödriva??? Hantverkare ÄR ju ett släkte för sig… det vet alla som nån gång varit beroende av dem!! Golven är beställda och kommer i morgon (torsdag i förra veckan) meddelade mattläggaren frimodigt på onsdagen!! Men de har inte kommit än och nu är det snart onsdag igen!! Nu är det snökaos… men det var det INTE när vi pratade med mattläggaren i förra veckan!! Han skickade hit en kille som spacklat… men det vill lite mer till innan det är klart!

Hela lördagen gick åt till att fixa vatten i badrummet. En jourkille ifrån ”Gävlevatten”  kom och han bytte vår vattenmätare… som det kommit in grus i under arbetet med de nya ledningarna! Men inget vatten kom i duschen! En ny jour kom… denna gång en rörmokare… som först måste åka till Gävle för att hämta en ny blandare… som vi f.ö. bytte ut så sent som i juli månad! Den var fullständigt fylld med grus och kalk… bara att skicka till återvinningen!! Det var den lördagen det i full snöyra!!

Är det nån som tvivlar på att vi börjar bli liiite trötta och uppgivna vid det här laget??!! Baka? Näe… vem kan göra det i den här röran. Julstäda? Pynta? Planera för mat? Leta kläder… i vilken låda?  Näe… och åter näe! Det är allt tur att det blir jul… hur det än ser ut här!! Allt rullar på där utanför vår dörr… som om ingenting hänt!! Livet går vidare och inne i stan håller väl människor på att trampa ner varandra i sin eviga jakt på julklappar!

Som lite lök på laxen fick jag en reaktion på ett nya lite starkare värkplåster jag fick den här veckan… då de första inte gav så mycket lindring som smärtläkaren ville att vi skulle uppnå. En vedervärdig yrsel och illamående kom igår framåt kvällningen… och då var det bara att krypa ner i sängen och hoppas på sömnen. Det sitter kvar lite idag men är inte lika illa som förra gången! Man ska aldrig tro att NU är allt på väg åt ett annat och bättre håll… för då blir man allt golvad igen!!  Nej… det blir bättre … jag tror på det!! Jag har i alla fall inte ont i huvudet!!

Så har vi det 3 dagar före jul i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s