Nedrans knöl…

…en juvertumör har jag (matte) hittat på Hildaliten!! Den har funnits länge som en mycket liten outvecklad bröstvårta… mellan de två nedersta vårtorna på höger sida… men i samband med skendräktigheten började den plötsligt växa. Samtidigt började det ju spöka i hjärnan på mig och jag ringde till veterinären förstås. Nu har vi varit där…  det blir operation den 1 februari. Vår lilla kråka blir ju bara 5 år den 12 mars… så det är lite tidigt för såna här åkommor. Den ska bort oavsett om den är elakartad eller inte sa veterinären… hon kan leva i 10 år till och om en ”snäll” tumör får växa obehindrad så länge så kommer den i alla fall att ställa till med problem!

Det värker i mattehjärtat vid tanken på vad som komma skall… men vi vill ju vår lilla kråkas bästa och det finns ju ingen genväg den här gången. Vi kan bara hoppas på en ”snäll” tumör och att operationen går bra! En sak som det här fanns inte på min världskarta förstås… men verkligheten är inte så snäll alla gånger det är då helt klart!! Det är bara att ta det som kommer… det har livets prövningar lärt mig till slut!

Hilda blev även trimmad igår innan vet.besöket… hon så verkligen ut som en skogsvilde och trimningen borde har gjorts för länge sen. Men det har ju varit så mycket annat den senaste tiden… så  både hundarna och matte har gått här och halvt skrämt livet ut folk som stött på oss. Märtas tur blir det när hon har löpt färdigt om ett par veckor. Hon är allt lite tokig för tillfället och man ville inte ha in henne i trimrummet nu med tanke på ev. hannar som kunde komma dit efter henne och kanske riva stället i jakten på en löptik! 🙂

Snön har verkligen fått stryka på foten den senaste tiden när det varit både plusgrader och regn. Men vi får väl inte ropa hej ännu…halva januari har ju precis passerat och det finns mycket vinter kvar än så länge! Ljuset börjar ju trots allt återvända så sakta så det finns nog ett hopp om en vår så smånigom tror jag!

Det är vad som händer här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland just nu. Snälla… sänd en liten tanke för att det ska gå bra med vår lilla kråka… det kan göra underverk har jag hört!!

4 tankar om “Nedrans knöl…

 1. Hej på er i gula huset!
  Sänder förstås tankar till er. Självklart går det bra. Inte alls tidigt tycker jag att hon har fått detta. Vår Hera hade juvertumörer, och det gick så bra. De flesta brukar vara ofarliga, vilket hennes var. Jobbigt första tiden efter operationen då de måste ha krage men när stygnen blev bortplockade fixade jag med en T-shirt så att hon inte kunde komma åt att slicka på såret.

  • Tack Margareta… så skönt att läsa dina erfarna rader. Sånt här har jag ju aldrig varit i närheten av tidigare trots att jag varit med om en del! Hon är ju sååå liten… speciellt nu när hon är nytrimmad också! Men det här måste ju göras så det blir till att bita ihop och tro att det blir bra.

   Ha det gott och klia alla dina skägg.
   Kramar från oss!

 2. Klart det kommer gå bra, vi håller tummar och tassar och skickar våra varmaste tankar till er och Hilda liten !!!!

  Kram från ett grått Skåneland !

  • Tack Åse… det är skönt att veta att det finns många som tänker på vår lilla kråka nu när det blir lite extra besvärligt ett tag framöver. Du vet ju hur jobbigt det kan bli… med lilla Rubys skada i färskt minne! Vi utgår allt ifrån att det ska gå bra och hoppas att Hilda tycker detsamma när hon vaknat upp igen.
   Ha det gott i skåneland och klia skäggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s