Hilda måste banta…

…igen!!

Den här gången måste det verkligen bli på allvar… Hilda väger ofattbara 10 kg och det MÅSTE bara åtgärdas och nu har också husse tömt sina fickor och det är ju jättebra! (Men det tycker ju inte jag som är en godisgam av stora mått!)  Gårdagen gick utan en enda godisbit och om matte eller husse säger att det är slut och visar sina tomma händer… så fattar vi ju  så klart!! Vi hundar fattar fort… när det är allvar och det inte doftar godis ifrån nån ficka!! Nu blir det mindre mängd mat och inget annat… om det inte gäller speciell träning eller nåt annat väldigt bra som händer och då ren torkad lever i pyttesmå bitar. Annat levergodis är bannlyst… även från husses fickor!

Så nu gäller hårda bud och motionerandet blir ju bättre nu när min löpning avtar och snön så småningom försvinner. Just nu varken bär den eller brister skaren så det är svårt för våra hundtassar att inte sjunka ner till magen. Men långa promenader kan vi ju göra redan nu… med broddförsedda kängor förståss på tvåbeningarna!!

Solen skiner och det är inte kallt… så även matten kan vara ute och röra på sig och inte bara sitta och trycka i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland!

2 tankar om “Hilda måste banta…

 1. här bantar vi inte här öser matten in levergodis för vi behöver gå upp lite vikt sägs det, bra tycker vi.
  hmmm för den där veterinären så tråkigt att behöva vänta på sådant som man bara vill ha överstökat !

  • Näe… har Axl lärt Ruby att inte äta?? Här blev det tvärtom… Hilda har lärt Märta ATT äta. Men om Märta inte äter upp sin mat… så gör Hilda det!! Det är inte att undra på att hon blivit tjock!!Men nu är det slut på sötebrödsdagarna i det gula huset!!
   Det var inte roligt med förseningen av operationen… men vi vill ju inte ha nån infektion så det är ju bra i alla fall!
   Ha det gott och klia skäggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s