Operationen är överstökad…

…och liten kråka börjar hämta igen sina krafter.

 Det har snart gått en vecka sen opdagen och nu börjar Hilda bli sig lik igen… men inte riktigt! På bilden här ovan har matte och hon precis kommit hem och hon intog genast ”prinsessan- på- ärten-bädden” som matte ställt iordning till henne.  

Sen låg hon där och sov hela långa eftermiddagen och kvällen. Hon ville inte ha nåt att äta inte heller drack hon nåt. Men vi hade ju piller som hon måste ha och det blev leverpastejinbakade såna och det gick bra. Inte förrän sent på kvällen följde hon matte ut på en liten kisstur. Under natten vaknade matte av att Hilda frös och det blev till att bädda in henne lite till . Sen sov hon gott resten av natten.

Själva operationen blev lite större än vi väntat oss… informationen var lite olika beroende på vem matte pratade med. Drygt 1½dm långt är såret  och inget som helst bandage hade hon! Men såret var ordentligt igensytt med rediga korsstygn… så det ska nog hålla. Matte tror att de inte tittar så mycket på det estetiska när de syr ihop en liten hund… utan är mer inriktade på att såret ska hålla ihop och det tycker vi är bra. Hon ska ju inte upp på catwalken vår lilla kråka… så det duger gott åt oss… och vi är alla glada om hon blir frisk och kry igen.

Men lite oro har ju det här skapat förstås… hon dricker inte så bra den lilla Hilda och det gör ju att hon kissar väldigt lite också. Vi försöker får henne att dricka men hon är ju en envis liten rackare och hon dricker minsann bara när hon själv vill och då… ska vattnet minsann vara nyupptappat och kallt. Hon ska vila ordentligt och inte gå några långpromenader… bara göra ifrån sig och sen in igen. Hur hon nu gör så håller hon inne sina droppar så att hon får gå långt trots allt och det går väl an nu… men tidigare i veckan när det var 25 -grader var det inte sååå roligt. Allteftersom dagarna går så blir hon piggare… men det finns ett aber …

… och det är den stiliga kroppsstrumpan som matte sytt av en gammal t-shirt! Hon fullständigt hatar den och blir både halt och lytt när hon får på sig den. Matte försöker förklara att det är bra att ha den så hon inte kliar sönder såret… som ser ut att läka väldigt bra. Men… MATTE… jag är väl ingen bäbis heller… ser Hilda ut att vilja säga!! Om sanningen ska fram så är det precis så hon ser ut i sin gula lilla sparkdräkt… tycker jag då! Jag gillar inte det här… Hilda ska vara uppe på benen och studsa omkring som hon brukar göra om nån frågar mig. Under veckan som kommer ska vi ta bort stygnen och då vill jag INTE vara med… för det gör säkert ont det!

Så ser det ut för tillfället i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland… det är mulet och 1+grad så det tenderar till att bli slaskigt och det vill vi förstås inte ha. Men om snön ska kunna försvinna snart så får vi nog finna oss i lite  töväder också!!

3 tankar om “Operationen är överstökad…

 1. Äntligen får vi se lite – jag har undrat och oroat mig!

  Vad skönt att slippa de stora sårtamponger (jo, det heter så) som Troja hade ditsydda – det måste ha gått finfint. Tröjan var riktigt bäbissöt! Man brukar ta redigt med vävnad åt båda håll när man ändå är där och rotar, så det var nog inget konstigt.

  Hoppas det fortskrider bra och Kråkan kommer igång med att dricka ordentligt och att matte mår bra också nu när kylan lättat lite.

  • Jo du… jag hade ju sett Trojas ”bandagering” på bilder och det fanns i mitt minne när jag lämnade Hilda inför operationen. Så det kändes lite underligt när hon kom ut ifrån op.avdelningen UTAN så mycket som ett plåster. Men vilken söm de gjort… jättefina korsstygn. Och det var ju bra att de tog till ordentligt… när de ändå är där och grävde! I morgon tas stygnen bort och sen går det nog fort med tillfrisknandet.
   Ha det gott och klia skägg och anka!

 2. Lilla kråkan, hoppas att hon snart kryar på sig, usch det är inte alls kul när våra fyrbenta familjemedlemmar ska behöver gå igen op.
  Den lilla kroppsstrumpan är väl bra så hon inte kan slicka på såret, man kan inte vara vacker varje dag ! Imorgon är det Axl´s tur att lägga sig på operationsbordet,

  Pussa lite extra på lilla kråkan från oss här i Skåneland och Kram till Dig !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s