Det var en elaking…

… men den snällare varianten av de elaka… så risken för metastaser är inte sååå stor! Så nu får vi leva på hoppet att vår lilla kråka håller sig frisk länge länge.

Här står hon och äter… i sina ursnygga brallor! Matte sydde dem av en gammal T-tröja så hon skulle slippa den eländiga tratten och det har gått jättebra med sårläkningen… helt utan krångel. Men det är ändå jobbigt att att veta att hon haft en elak tumör… som jag känt under en längre tid… sa matte. Liten som ett knappnålshuvud… men inte har hon kunnat tro att den kunde vara farlig… då den var sååå pytteliten. Men plötsligt började den växa i samband med att Hilda blev skendräktig vid jultiden.
Hon verkar inte vara sjuk vår lilla kråka… och hon ska leva som vanligt förutom att vi båda  tjejer ska gå ner lite i vikt och det brtyder dietfoder till båda och INGENTING annat. Det blir svårt för hussen som alltid har godis i fickan!
 

Så här såg hon ut innan vi åkte iväg till veterinären i morse… jättefina korsstygn över hela magen. Sån tur att jag bestämde att de skulle göra en radikal operation genast så nu slipper vi göra om den igen… säger matte. Det var allt en chock att få veta att tumören var elak… hur det än är så tar man inte in det förrän efter ett tag!

På tisdag är det min (Märtas) tur att lägga mig på op.bordet för att ta bort två knölar som jag har haft under en tid… men som en veterinär sa att det var ofarliga fettknälar… såna som äldre hundar kunde få. Men idag visade vi dem igen och då blev det bestämt att de också ska bort… då de är olika till storlek och utseende och INTE ser ut som fettknölar!! Så det blir ännu lite orostider innan allt kan bli lugnt igen! Vad gör man… annat än det bästa för sina djur suckar matte uppgivet?? Inte vill man ju att de ska vara sjuka!

8 tankar om “Det var en elaking…

 1. Jäklar i min låda vilket snyggt broderi! Och så fint läkt, hon har nog resurser att bli en mycket gammal kraxig kråka, den där!

  • Tack du Hillevi… non blir nog sån som du säger… den lilla kråkan. Hon är tuff… sa inte ett enda ljud och låg alldeles stilla på bordet!! Men brallan gillas inte… trots att hon slipper tratten! Hon vet inte sitt eget bästa Den lilla kaxbullan!

 2. Tröjan är förresten väldigt fin – tänk att kunna den svåra konsten att tillverka såna nyttigheter. Märta klämmer vi tummarna för på tisdag.

  • Tänka sig att de inte tog bort de där knölarna när vi visade dem första gången?! Så utlämnade är vi till andras godtycke! Kläm nu inte sååå hårt så du får blodstockning!

 3. Nu får det snart vara nog!!!
  Vi får hoppas att det går bra för Märta både vad gäller operation och resultat.
  Syrran och vi andra håller tummarna.

  • Tack Nina!
   Tack snälla för omtanken.
   En olycka kommer sällan ensam… det vet vi ju! Men måste sååå många lämnas här… det kan man ju undra!? Skit till veterinär som inte gjorde sitt jobb när vi visade dem förra gången!! Man måste ju tro att de kan sitt jobb!
   Imorgon är det dags och det blir ingen stor grej… men ett par veckor väntan igen då!
   Kramar till er!

  • DET GICK BRA!! Inga misstankar om några elakheter… de små rackarna satt bara under huden och man ansåg att det inte behövde skickas några prov!! Det är sååå skönt så jag vill gråta en skvätt!! Det räcker nu!!
   Ha det gott och klia anka och skägg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s