Midsommaren är över…

…och det är varmt!!

Vi hade lata dagar och så klart ett litet kaos… det var ju helg! På midsommardagen lagade matte mat ute på grillen och det festades på glass, smultron (vilda plockade i trädgården!) och grädde till dessert. Sen diskade matte en del stora grejor för hand… sånt som bara tar för stor plats i diskmaskinen och då… så klart att det blev totalstoppp i avloppet i köket! Vår vanliga otur då… så klart! Men det funkade i badrummet i alla fall så vi kunde klara oss med en tillfällig diskplats ute på altanen.

Vi hade besök av Emma och vi har haft trevligt… trots krånglet med avloppet. Rörmokaren kom igår med grejor han hämtat i stan… för det gamla behövde bytas ut. Fakturan är en annan fråga och den kommer senare!! Bilden med baggen tog matte igår när hon och Emma åkte ut på fjärilsjakt med kamerorna…  Hillevi vet säkert vad den heter… så namnet kommer så småningom och det gäller nog fjärilarna här nedanför också! Jo minsann…Hillevi säger: Det är puktörneblåvingar (familj juvelvingar – visst låter det vackert!), den bruna också, tror jag  – honorna kan variera från mörkbrunt till ljusblått. Dern röda baggen är en aspglansbagge ! Det är bra att känna nån som vet så mycket om natur och djur som hon… Hillevi

De kan se väldigt olika ut… men vackra är de alltid…tror jag!

Vi hundar fick inte följa med till fjärilsstället då matte var rädd för att det skulle finnas ormar där i den torra oländiga terrängen. Men det är inte lätt att hinna med att få dem på bild då de är väldigt snabba att flytta från blomma till blomma. Svettigt är det att jaga fjärilar… pustade matte när de kom tillbaka med kamerorna fulla med bilder. Men de flesta hamnade direkt i papperskorgen då det inte fanns några fjärilar på dem!!

Men de som fångades är väl fina så det räcker!

Nyponrosorna har snart blommat över… men matte hittade en med en liten humlebagge i… tack Hillevi för att du visste namet på den baggen!

6 tankar om “Midsommaren är över…

  1. Oj, vad fint du har gjort här, då! Fjärilarna förstör ju inte heller, om man säger så! Det är puktörneblåvingar (familj juvelvingar – visst låter det vackert!), den bruna också, tror jag – honorna kan variera från mörkbrunt till ljusblått.

    Dern röda liljebaggen smaskar i sig dina liljor! I år är mina krolliljor inte alls så höga, snarare jättelåga. Fast där vi tar vår morgontidiga skogstur finns ett ödetorp med en enorm krollilja, högre än mig! Ska ta med kameran nån morgon och fotografera den.

    • Jo du… jag smyger så sakta närmare det där snygga temat jag sett på nån blogg… nånstans 🙂 Tack för att du delar med dig av din namnkunnighet. Men den röda baggen ser ju inte ut som dem jag hittar smaskande på liljorna härhemma!? Är det ändå en sån tro?. Mina krollliljor vill inte heller komma sig i år! Ser fram emot en bild på de du sett! Kan den inte få flytta hem till dig?

  2. Så rätt6, så rätt! Ögonen är rödglödgade av värmen! Det är en aspglansbagge. Punkt. Näe, det är lite förtroolat med växter från ödetorp. Den ska nog stanna där och hålla reda på allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s