Förberedelse till Hillevifickor…

… nu är mönstret är fixat! Alltid något!!

Nu är det är bara att sätta igång symaskinen och det passar ju bra en dag som idag.  Det är ostadigt och är väldigt varmt och fuktigt i luften. Det gör det svårare för matte att andas och hon håller sig helst inne såna dagar. Hillevi behöver sin extrafickor… då det blivit läckage i dem hon redan har! Så det är ju bra att det blir en sydag… eller åtminstone en klippdag!! Det blir två såna där höftfickor… så Hillevi har att byta med. Hon är ju ute på låånga turer i skogen varje dag med sina hundar Embla och Ankan… och då sliter hon lite extra mycket på godisfickan förstås!

Hildaliten som i en liten ask… hon har varit skendräktig och tror att hon fått valpar! Det är som vanligt matte som är valpen… noga vaktad och med ”fasta mattider” som Hilda ser till att matte kommer till. Här ligger kråkan och vilar sig så hon ska orka med sitt ansvar som mor till en motsträvig valp. Hon har ju inte full uppsättning med spenar längre…  men hon tycker att hon kan använda dem hon har kvar! Tokfian vår!

Så här kan det också se ut en dag i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland. Det var förresten Hillevi som myntade det fina uttrycket för många år sedan och det hänger med än för det passar ju såå bra!

3 tankar om “Förberedelse till Hillevifickor…

  1. Oj, vad fint det ser ut! Men det är verkligen inte bråttom – ta det lugnt och passa på när du riktigt känner för att sy (hur man NÅGONSIN kan känna för något dylikt! ;)) Jag begriper mig inte på hur sånt där går till alls och är djupt imponerad!

  2. Men du kan såå många andra saker du Hillevi… så det är nog inte så konstigt att du inte syr också! Det är sydagar just nu… även om det inte går med rekordfart. Solen är väl gömd bakom molnen och det är blött på backen.
    Ha det gott och klia skägg och anka.

  3. Oj! Igen! Det måste du avgöra helt själv – det kan inte jag – gör som det blir bäst! Nyckelring behöver ju inte sätta dit – det kan jag fixa själv! Kopierar detta o skriver hos dig också! Tack, tack, för att du gör detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s