En av ”hillevifickorna” är färdig

Idag har det varit en ostadig dag igen. Det var lämpligt att sy lite.

Mitt på dagen åskade det lite så då var allt  med elektronik i nersläckt under några timmar och vi såg verkligen eländiga ut…  åskrädda som vi är både Hilda och jag!

Men sen kunde matte göra färdigt det syprojekt som varit på tapeten under den senaste veckan! Det var allt lite klurigare än det kan se ut för det hela skulle vändas från avigan till rätan och den är dubbelsydd… så det blev till att tänka lite extra för matte. Hur i hela friden fixar man det här undrade hon. Men så gick det upp ett liljeholmens och hon såg hur det skulle vara möjligt. Men hon fick dela på de två fickorna mitt bak och vända genom blixtlåsen på insidan och sen sy ihop mittbaksömmen också det genom blixtlåsets öppning. Lite trixig men det gick!! 5 cm breda kardborreband visade sig svårt att få tag på… men även det problemet löste sig på ett oväntat sätt. Det sitter såna på skyddet till grillen och de var då alldeles för långa… så matte kapade av så det räcker till två såna där fickor som Hillevi ska ha.. Det räcker till så att skyddet sitter där det ska i alla fall!! Så nu är det bara… på det igen… du matte!

Nu på kvällningen var vi ute på prommis med matte och vi badade i Trösken på hemvägen. Men bara till magen då förstås… för vi har då blivit badkrukor vi också… precis som Embla och briaden Ida! Konstigt hur det kan bli… jag som badat nästan som utter tidigare om somrarna. Kameran var hemma idag så det blev inga bilder på det.

Dahlian finns ju i trädgården så den blev det en bild på i alla fall. De hör till mattes grupp ”Favoriter” och det kan jag nog hålla med om.

Det var lite om vår dag i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland söndagen den 10 juli 2011!

6 tankar om “En av ”hillevifickorna” är färdig

 1. Hejsan. Det var längesedan jag tittade in. En helt ny sida har ni ju skaffat också. Jättefin :). jag får skärpa till mig och besöka er lite oftare. Hoppas ni alla mår och har det bra.
  Kram
  Sylvia

  • Hej Sylvia! Jo du det var allt länge sen …. men det är roligt att höra av dig! Här har hänt en del men det gör det väl hos alla.
   Nu mår vi bra och plågas i värmen och klagar på regnet. Jag tittade in hos dig som hastigast i går kväll, jag såg dina rader hos Hillevi.
   Men jag hade inte tid just då att läsa ikapp och jag skrev inget då! Men jag kommer tillbaka!
   Ha det gott och klia alla dina skägg!

 2. Så otroligt fin den blev! Men att det skulle vara extra besvärligt var ju … besvärligt och onödigt arbete. Du hade så gärna fått ändra på mönstret. T ex genom att inte ha fickorna på insidan – de är ju svåra att komma åt ändå och jag använder dem bara för att det är blixlås, för bilnyckeln och lite löspengar. Det går precis lika bra med att ha en av bälgfickorna blixtlåsförsedd, eller den lilla fickan i den stora som jag såg att du också (!) har knåpat dit! Ser ut att hålla gör de också, tänk nu har redan andra fickan också börjat gå hål på i originalet.

  Sen – inte behöver du ju göra två! Varför inte den ena till dig själv, då? Tänk att få gå omkring med extrafickor sydda med bibbikvalitet!

  • Det behövde inte ändras alls och de där blixtlåsförsedda fickorna är en nödvändighet för att överhuvudtaget kunna vända rätsidan ut. Jag har tyg kvar till en extra och den är redan tillklippt så det blir två till dig det har jag ju redan lovat dig! Basta! Vill du ha den som är färdig på post eller har du vägarna förbi tror du? Vi kan mötas nånstans om du inte vill sitta och åka hit så snart igen.
   Ha en bra dag!!

 3. Hej, Bibbi! Du förtjänar en ”expertkommentar” till mina fickor! Nu har jag använt dem dagligen i en månad, slitit och rivit och bökat efter enkronor och frolic i dem (plus efter allt annat – tusen saker ungefär) som jag fyller dem med). Spetsat dem med min bilnyckel som inte går att fälla in osv. MEN, vilken skillnad mot originalet! Det syns inte att jag använt dem ens! Vilken utomordentlig tur att du valde jeanstyget i fråga. Min önskan om bävernylon hade helt säkert blivit för varm i den sommar vi haft.
  Bälteskardborrbandet fungerar strålande, är mycket starkt. Vill du utveckla det hela ännu mer från originalet kan man tänka sig tryckknappar/blixtlås vid ytterfickorna, där fastnar lätt annat och gör dem svårstängda efterhand.Jag är så nöjd! Ytterligare en bonusfaktor är att bältet fungerar som ”skärp” när det gäller stretchjeans utan hällor, som har en tendens att vilja hasa ner annars. Nu icke! Men, framförallt vill jag framhålla kvaliteten. Den, du! 😀

  • Hejda dig nu… inte överösa med beröm så där mycket… för då kanske de andra Hillevifickorna inte blir färdiga alls! Men slit på du och jag ska fundera över ditt förslag om knappar istället för kardborre som ju gärna samlar på sig skräp! Det är fortfarande möjligt att få det på dina som ligger här…ännu inte färdiga! Det är såå roligt att du är nöjd!! Nu ska jag äntligen göra en liten uppdatering!! Tack för alla fina ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s