Hösten fångad på vår promenad.

Tänk att matte kom ihåg att ta med kameran igår när vi gick ut… 10 grader varmt och underbart väder. Det är ju snart slut på oktober månad… muttrar matte medan hon tittar på de späda nässelplantorna som blommar för fullt. En och annan midsommarblomster finns det också minsann. Några klöverblommor ser vi också. Allt är upp och ner… säger hon… som om vi kunde svara!! Hemma i rabatten har krokusen skickat upp jättemycket gröna fina blad och den vita clematisen blommar fortfarande… hur ska det bli?! Ja… inte vet vare sig Hilda eller jag nåt svar på det! Men vackert är det i våra tassemarker!

Vägar och stigar är gyllengula av alla blad som fallit ner  och det är mycket ljusare i skogen än det brukar var och det gör ju alls ingenting.

Visst ser det jättefint ut? Som en guldbeströdd väg in i skogen.

Dammen ligger där lika hemlighetsfull som vanligt och två änder simmar lugnt omkting där. Men det är sig inte riktigt likt för vägverket har sänkt nivån på vattnet i sjön för att laga bron på stora vägen och då kommer det ju en lite irritrande doft ifrån de blottade stränderna. Fast det är ju bara en försmak på vad som komma skall när de drar om järnvägen  i vår promenadskog och över sjön! Det blir inte roligt det!!

Här rinner vattnet ut och det kommer mycket lite in.

Ja… här sitter vi och kan inte vara mer oinresserade av vad matte vill att vi ska göra… titta in i kameran och leverera en fin bild!

Matte undrar vad det är för vits att slösa på dyr sprayfärg på det här gamla rucklet!? Den som är lite insatt i den världen vet ju perecis vem det är som gjort det där konstverket! Men det är ju inte nån av oss!

Vi är minsann väldigt ovetande det kan du väl se… du matte?? Vi sitter bara här på natutens egen guldmatta vi och kollar läget!

Kanske tillhandahåller den stora fabriken sprayfärg ur den ventilen ? Ja… vem vet?

En bild till på mig…

.

..och en på Hilda innan vi går hem igen … så du kommer ihåg hur vi ser ut! Man vet ju inte hur lång tid det tar innan matte gör en uppdatering igen !

5 tankar om “Hösten fångad på vår promenad.

  • Åhh.. vad skönt att ni kan vara därute i skärgården… det är väl lika skönt hos er misstänker jag .Här var det 12 grader ikväll när jag var ut med hundarna!
   Ha det gott… klia och hälsa
   Kram

 1. Vad roligt med ett par uppdateringar! Gardinerna blev så fina och det måste kännas extra bra när det ligger såpass mycket knåp bakom. Borra i eledningar kan man ju låta bli, förstås 😉

  Åh, vilken härlig höstpromenad – själv har jag haft svårt att hinna med under dagsljus (och lite undvikit också pga älgjakten) men när jag ser dessa underbara bilder så måste jag ut idag. Dalälven eller Hållnäskusten får det bli.

 2. Vilka härliga höstbilder, och vad fint det blev i ”nya” köket, men usch så illa det där borrandet kunde gått.
  På söndag har vi första advent och i dag för precis ett år sedan fick vi vinter i Skåneland en vinter som varade till april. Men än har vi blidväder och det är vi ganska nöjda med i alla fall vi två benta.
  Önskar er en härlig första advent.
  Kram och klia lite extra på skäggen 🙂

  • Hej Åse!
   Här är det lika dåligt med vintern och det gör ingenting…fast det blir väldigt mörkt när vi inte har nån snö förstås! Men vi får tända många ljus så blir det ljust i alla fall!
   Kram och ha en fin advent… klia skäggen också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s