Antiklimax…

… matte for till stan med liten hund … och kom hem med samma lilla hund! Utan bandage och ingen tratt!!

 I tidig morgon (med våra mått mätt) gick matte ut med Hildaliten på morgonrastning och sen for de iväg till stan. Men de var snart hemma igen… båda två! När de kom in för undersökning innan operationen upptäckte den vakna kvinnliga veterinären att Hildas hela juver är svullet. Inte så konstigt… sa matte… hon har ju varit skendräktig i flera veckor. Hon hade fortfarande mjölk den lilla kråkan! Ingen operation… mjölk är en jättefin grund för bakterier att växa i fick matte veta… och nån juverinfektion vill vi ju inte ha! KARLAR… sa matte och syftade på en manlige vet. som undersökte Hilda första gången de var dit… han klämde och kände på vår lilla kråka och borde väl ha känt hur det stod till!! Näe… det behövdes en kvinna till det!! Matte fick förstås medhåll och en ny tid för operatioen om tre veckor. Droppar under fem dagar (som smakar illa!) till Hilda ska ta bort mjölken.

Matte var inte glad när de kom hem…det hade varit bättre att få det hela gjort… men nu är det så här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland.

4 tankar om “Antiklimax…

 1. Vi som tänkt på er hela långa dagen. Tråkigt att inte fått det gjort men det fanns ju en anledning. Dessutom fick ni traska ut tidigt i ottan och ingen frukost till Hilda, den fick hon förstås när ni kom hem. Tråkigt att behöva vänta nu tre långa veckor.
  Kram och kli, lite extra kli till ”Kråkan”.

  • Tack för alla goda tankar… säger lilla kråkan vår… tror jag . En vecka har gått och två återstår till operation. Hon är lyckligt ovetande om att hon snart är tillbaka på bordet igen. Men det går säkert bra!!
   Ha det gott och kila skäggen!!

 2. Där ser man vad mycket tid som går åt till ingen nytta ibland! Och mina tummar som är blåa närapå! Men gjort blir det ju ändå, sen… Troja brukade förresten få såna droppar hon med, för att få bort mjölken. Det fanns minsann annat godis som var godare, sa hon då!

  • Hoppas att tummarna återtagit normal färg och att tidsförlusten utjämnats! Hualigen vad dessa droppar smakade pyton tyckte liten kråka och kräktes varje morgon de där droppdagarna… men nu är de slut och mjölken borta!!
   Ha en fin dag och klia skägg och anka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s