Matte gillar vårt kök…

… när vi ser det ifrån den här sidan.

Men när man tittar åt det andra hållet förstår man vårt (mattes) dilemma! Var håller man till när man lagar mat när hela famlijen är här? Var ställer man all disk innan den landar i maskinen? Var står matte när hon ska baka? De vände och vred på problemet… men hittade ingen lösning. Inte förrän i somras när husses barn med familjer var här och matte dryftade problemet med en i familjen. Enkelt, sa Pia… flytta om dörr och fönster så blir det plats för en arbetsbänk i vinkel! Lätt som en plätt!

Med en del omflyttning av de befintliga skåpen plus de som står ute i vedboden från ett byte av kyl och frys förra året… så klarar vi oss ifrån kostnaden för nya luckor och lådfronter. Det betyder många tusenlappar sparade och det gör ju ingenting det… då vi tyckte vårt kök redan innan… men led av arbetsytebrist… tänker matte högt.

Så idag på morgonen kom snickarna i spöregnet för att börja med att flytta fönster och dörr. Men de var glada och nöjda ändå när vi kunde veva ut markisen så de fick tak över huvudet! Det är ju inte kallt trots regnet… så det gick bra att ha ett hål rakt ut ett tag.

Nu efter några timmar drar det inte riktigt lika kallt och vi kan ju faktiskt börja se hur det kommer att bli när det blir färdigt! Tänka sig att vi får ett kök med arbtesbänkar värda namnet efter de 20 år som vi bott i huset… säger matte till husse. De har byggt om det en gång förr och det var 1998 och då fick de hjälp med att rita köket och det bästa som kom ut av det var den ynka bänk vi haft sen dess… men vi har många skåp. Då var husse och matte så glada äver att det blev så fint att de tänkte inte på hur det skulle bli att jobba i köket. Nu ska alla skåpen på den sidan ner och blandas om lite… för att få lite mer sammanhängande yta även där. Nya fräscha bänkskivor blir det och nytt kakel, även häll, ugn, fläkt och diskmaskin … jag kan knappt vänta på att få se hur det blir att hitta ut genom dörren som ju är på andra sidan nu!

Det händer en del i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland

2 tankar om “Matte gillar vårt kök…

Lämna en kommentar